Paard- en ponyrijden

Wat leuk dat je interesse hebt om bij ons op paardrijden te gaan.

Paardrijden is een hele leuke sport met heel veel verschillende diciplines o.a. dressuur, springen en cross.

Heb je nog nooit pony gereden en lijkt het je leuk om te beginnen, dan kun je eerst een aantal prive lessen van een half uur nemen. Zo leer je op de juiste manier om te gaan met je pony en kun je de pony alleen door de rijbak sturen. Wanneer je dit goed beheerst gaan we verder in een klein groepje en zo gaan we steeds een stapje verder.

Voor deze eerste lessen kun je contact met ons opnemen om een afspraak te maken. In overleg kunnen wij dan een geschikte dag en tijd afspreken.

De kosten voor deze beginners prive lessen zijn voor kinderen E 30,- per keer of E 120,- voor 5 keer, voor volwassenen is dit E 35,- per keer of E 150,- voor 5 keer. Dit bedrag kun je bij de eerste les contant betalen, voor de 1ste les overmaken naar NL 29 RABO 0347343244 tnv Stal Haarman of middels een betaalverzoek.

Wij vinden het erg belangrijk dat de paarden en pony's goed geborsteld worden en op de juiste manier worden opgezadeld, dit kan alleen wanneer je rustig de tijd hebt om op te zadelen. Wij vragen jullie daarom om een half uur voor de les aanwezig te zijn!

 

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over de paard- of ponyrijlessen bij De Meiden Van Haarman, zoals ons lesreglement en de lestarieven. Mogelijk komen er nog kleine wijzigingen.

Heb je interesse in paardrijden vul dan het formulier onderaan deze pagina in, dan zullen wij zsm reageren.


Om je in te schrijven voor de paard- of ponyrijlessen, vragen we je om het  inschrijfformulier in te vullen. Als je het goed hebt doorgelezen en het is ondertekend ( 2 pagina's) , kun je het bij ons inleveren, 


 

 

 


Mochten er nog vragen zijn, dan zullen wij ze graag beantwoorden.

 

 

Lesreglement Ruitersportcentrum De Meiden van Haarman  

Algemene lesregels:
Voor deelname aan lessen bij Ruitersportcentrum De Meiden van Haarman dient de ruiter het inschrijfformulier en deze lesovereenkomst in te vullen en te ondertekenen. Door het invullen van deze overeenkomst word je lid van de FNRS/ KNHS, dit is de landelijke organisatie voor ruiters en amazones.
Ruiters zijn verplicht een eigen goedgekeurde veiligheidshelm te dragen tijdens het rijden. Schoeisel en kleding dient goedgekeurd te zijn door de instructie. Tijdens het rijden is het niet toegestaan een sjaal of losse kledingstukken te dragen.
Zodra de ruiter in de groepsles komt is het verplicht om met een compleet en goedgekeurd eigen outfit te rijden.
Tijdens de lessen is het dragen van een bodyprotector voor kinderen (t/m 18 jaar) verplicht, tijdens crosslessen voor alle deelnemers. 
Ruiters dienen minimaal 20 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn.
Alle lessen etc. zijn op eigen risico.
 
 
Algemene bepalingen half jaar abonnement prive en groepslessen :
 
Een abonnement  is altijd persoonlijk, en kan niet over gaan naar andere ruiters. 
Een ruiter met een abonnement dient altijd in een “vaste” les ingedeeld te staan. In de vakantieperiode is er geen groepsles. Wel kun je een activiteit plannen, dagje of week ponykamp/duo les/buitenrit oid.
Alle half jaar abonnementen zijn maximaal 26 weken (1 half jaar) geldig. 
.Opzeggingen dienen tijdig, uiterlijk 1 maand voor aanvang van een nieuw half jaar, schriftelijk kenbaar gemaakt te worden. Let op; de half jaren lopen als volgt; 1; febr/mrt/apr/mei/juni/juli 2; aug/sept/okt/nov/dec/jan. 
Alleen bij (acute) ernstige medische redenen kan een abonnement tijdelijk op “non-actief” gezet worden. Het lopende abonnement vervalt na een half jaar. 
Per half jaar kun je 22 groepslessen rijden op een manege paard/pony of 20 groepslessen met je eigen paard/pony. In de kerstvakantie ( periode tussen kerst en oud en nieuw) zijn er geen lessen en/of activiteiten.
Per Half jaar kun je 24 prive of duo lessen rijden. In de kerstvakantie ( periode tussen kerst en oud en nieuw) zijn er geen lessen en/of activiteiten.

 

 
Annulering van prive en groepslessen:
 
Annuleren van een les dient uiterlijk 48 uur van te voren te geschieden per telefoon of mail, dit geldt ook voor de privé-lessen, losse en extra lessen. 
Annuleren van een les door ziekte graag z.s.m. doorgeven. In overleg kan er dan ingehaald worden.
Geannuleerde lessen kunnen alleen worden ingehaald wanneer tijdig, dus minimaal 48 uur van tevoren is afgemeld. Bij te laat of niet afmelden wordt de les als gereden gerekend.
Inhalen van een gewone les kan in de gehele periode van het halve jaar, dus hoeft niet in de week van de uitgevallen les. Inhalen kan alleen in overleg en in een les van enigszins gelijk niveau. 
Inhalen van een extra les kan binnen de termijn dat er extra lessen gegeven worden. Inhalen kan alleen in overleg en tijdens een extra les. 
Wanneer de les vervalt door feestdagen, activiteiten of vakantie, mag de les altijd worden ingehaald, binnen  het halve jaar Dit moet door de ruiters zelf geregeld worden. Er komt dus geen  uitstel van het abonnement. 
 
Deelname aan activiteiten en extra lessen:
 
Deelname aan activiteiten buiten de lessen om kan niet van het half jaar abonnement  worden afgeboekt. Deelnamegeld wordt bij inschrijving vermeld en dient voor de daaraan gestelde datum voldaan te worden, via een bankoverschrijving of contant. 

• • Deelname aan extra lessen wordt niet afgestreept van het abonnement, maar per keer of 5 keer afgerekend.  Deze lessen kunnen niet als inhaallessen worden gerekend.

Introducés kunnen in overleg meerijden, dit wordt niet afgestreept maar per keer afgerekend. Deze les kan niet als inhaalles gerekend worden.
 
Betaling half jaarabonnement prive, duo en groepslessen:
 
Betaling per maand d.m.v. automatische incasso. Er wordt een aantal dagen voor de eerste dag van elke maand, dus ook in de vakantie periode, een vast bedrag van uw bankrekening afgeschreven.  Storneren kan leiden tot extra administratiekosten.
Betaling per bankoverschrijving of contant dient te geschieden vóór of rond de eerste dag van de komende maand. Te late betaling kan leiden tot extra administratiekosten.
Bij de 1ste herinnering en of stornatie  komen er € 5,- administratiekosten bij.
 
Betaling losse lessen en losse privé-lessen:
 
Deze lessen dienen per keer contant of per bankoverschrijving te worden afgerekend, op de dag van de les(contant) of de dag voor de les(bankoverschrijving). 
 
 
 
 
Ruitersportcentrum De Meiden van Haarman is niet aansprakelijk voor enige schade aan personen, dieren of goederen in welke vorm dan ook, opgelopen tijdens het rijden of verblijf in en rondom de accommodatie.
 

 

Vaste 2de les per week.

Wil je graag voor vast 2x per week rijden, dat kan in overleg. 

 

 

 

Af- en aanmeldingen paardrijles

Wil je graag meer informatie over paardrijden of kun je een keer niet op les komen. Gebruik dan onderstaand formulier . Vul wel even je mailadres in anders kunnen wij geen antwoord geven.