stichting vrienden van hongarije


Welkom op de subpagina van ons Goede Doel, Stichting vrienden van Hongarije.

Deze zomer ( 19 aug t/m 25 aug) komen er 10 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar bij ons op vakantie.

De kinderen komen uit een kindertehuis of uit een heel arm gezin. Het is voor deze kinderen niet mogelijk om op vakantie te gaan en/of andere leuke dingen te doen in hun eigen zomervakantie. Wij willen deze kinderen daarom graag een hele leuke vakantieweek aanbieden. 

Wij zijn op dit idee gekomen door Willem Ytsma, onze leerkracht op de basisschool. Met zijn gezin is hij gastouder voor een meisje uit Hongarije. Zij komt altijd de gehele zomervakantie en vaak ook de andere vakanties naar Nederland om hier een hele leuke tijd te hebben. Verder gaat Willem geregeld naar Hongarije om daar te ondersteunen , bijv tijdens 10 min gesprekken op school.  Ook zorgt hij in samenwerking met de Stichting Vrienden van Hongarije voor schoolspullen, kleding en alles wat daar nodig is om de kinderen te helpen. Via deze stichting www.gastgezinnen.com zullen wij dan ook alles regelen wat betreft de kinderen.

Om deze kinderen naar te Nederland te kunnen laten vliegen is er ong E 150,- per kind nodig. Wij willen dit bedrag bij elkaar krijgen d.m.v. een RUN, BIKE , RIDE actie, een soort sponsorloop. Op vrijdag 19 mei kun je tussen 16.00 uur en 21:00 uur starten met het afleggen van een route van 5 km over het prachtige landgoed Verwolde. Je kunt per team starten, 1 te paard, 1 hardloper/wandelaar en 1 fietser, een andere samenstelling is ook mogelijk ( alleen fietsen of lopen of een combinatie hiervan) of individueel . Leden van MVH kunnen op een manege paard meerijden, niet leden moeten voor hun eigen paard zorgen. Van elk team vragen wij  E 50,- inschrijfgeld. Van de individuele kandidaten verwachten wij een vrijwillige bijdrage... Opgeven kan door een mail te sturen naar info@demeidenvanhaarman.nl  Het geld van de sponsorloop kun je op 19 mei contant komen brengen of vooraf overmaken naar  reknr. NL90INGB0652668526 t.n.v GW Nijhof. Deze rekening is speciaal opgezet voor het goede doel. 

Kun je niet meedoen op 19 mei maar wil je wel graag geld doneren dan kun je een bedrag overmaken naar bovenstaand rekeningnummer.

Het gaat er uiteindelijk om dat wij met z'n allen zoveel mogelijk geld ophalen voor deze kansarme kinderen uit Hongarije.

Voor de vakantieweek zelf zijn wij nog op zoek naar mensen die graag willen helpen begeleiden, koken,knutsel, schilderen etc. De kinderen hebben vaak geen tot heel weinig kleding,ook dat is van harte welkom!!  Verder gaan wij bedrijven gaan benaderen voor het doneren van goederen en/of boodschappen.

Wil je graag je steentje bijdragen voor dit prachtige doel, stuur dan een mail naar info@demeidenvanhaarman.nl


Wij hebben er erg veel zin in!!!


                                                                                               DE MEIDEN VAN HAARMAN